Toegang

Toegang

Het verkeer in Luik heeft tijdelijk last van de tramwerkzaamheden. Daarom raden wij u aan de websites van de vervoerders, en meer bepaald de TEC, te raadplegen om zo betrouwbaar mogelijke informatie te verkrijgen.

Te voet

De collegiale kerk Saint-Barthélemy ligt in het historische hart van de Cité ardente en is dus gemakkelijk te integreren in de routes van onze bezoekers, met name diegenen die de collegiale kerken bezoeken (link). De kerk ligt op 800 meter van de Place Saint-Lambert, 700 meter van het Perron en 500 meter van de trappen van Bueren. Het ligt op nummer 8, Place Saint-Barthélemy, tussen Hors-Château en Feronstrée. De ingang en de receptie liggen iets naar rechts, aan de kant van de Feronstrée als u naar de twee torens van het gebouw kijkt.

Met de fiets

Er is een toegankelijke en beveiligde fietsenstalling binnen (receptie).

Met de trein

Het station Saint-Lambert (voorheen Gare du Palais), met zijn frequente pendelbussen (verbinding) naar het station Guillemins, ligt aan de achterkant van het prins-bisschoppelijk paleis. Als u de rue du palais neemt en vervolgens de rue Hors-Château, loopt u in tien minuten naar Saint-Barthélemy.

Met de bus

Tijdens deze enigszins verstoorde periodes raden wij u aan de haltes en dienstregelingen op de website van de TEC (link) te raadplegen. Tijdens de tramwerkzaamheden is er een halte aan de Place des Déportés (lijnen 1, 134, 5, 7, 24), op 300 meter van de kerk en een andere in de rue Maghin (lijn 4), op dezelfde afstand.

Met de auto

Bij de kerk vindt u twee betalende parkeerplaatsen (Parking Cité en Parking Saint-Georges) die momenteel toegankelijk zijn via de quai de la Batte. Tarieven en toegang kunnen worden gecontroleerd op de websites van de betrokken parkings (link). Als u uw auto liever aan de rand van Luik laat staan, is er een gratis parkeerplaats (en een pendelbus, ook gratis) in Vottem, aan het einde van de E313.

Met de boot

Ja, in het juiste seizoen kunt u met de pendelboot naar de collegiale kerk en het hedendaagse Boveriemuseum verbinden met de middeleeuwse of barokke pracht van de collegiale kerk. De dichtstbijzijnde halte bevindt zich op de andere oever van de Maas, bij de Pont Saint-Léonard. Schema’s en details zijn te vinden op de bijgevoegde link (link)

Alle voorzieningen zijn in de kerk aanwezig om (opritten) een sereen en aangenaam bezoek mogelijk te maken voor mensen die zich moeilijk kunnen verplaatsen of een handicap hebben.